14
Okt
2012
baka, baka, liten kaka
Vi startade den här helgen med att baka. Jag hällde i ingredienser och Elliot rörde om och fick sen det eminenta uppdraget att slicka skålen vilket han utförde med bravur. Vi körde på ett säkert och enkelt kort, nämligen världens godaste kladdkaka som får ett härligt knäckigt täcke med med ett geggigt inre. Mumma!
För att göra världens godaste kladdkaka gör du som följer:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/1 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpuler
Ställ ugnen på 150° C. Smält smöret och vispa under tiden ägg och socker pösigt och rör sedan ihop dessa. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i äggsmeten. Ner i en smörad form och in i ugnen i 35 minuter. För att få den extra god brukar jag blanda i hallon, blir kanon!